31.1.07

 

"Vinter" på Costa Blanca

.

Her er linken til Pers skole: http://www.costablancaskole.com/
.

Her i Alfaz del Pi har det ikke skjedd så veldig mye siden sist vi oppdaterte bloggen. Den ene dagen er til forveksling lik den andre, men det som kanskje er verst å tenke på er at nå har vi vært her halvparten av tiden. Huff som tiden går – eller kommer den?

Jeg har nå omsider fått bilen tilbake fra verkstedet. Nå går ikke alle ting så fort her i Spania, men en kan bli ganske frustrert av å bli møtt med ”mañana, mañana” hver gang en spør om ikke bilen snart er ferdig. Det tok nøyaktig en måned og en dag fra den ble kjørt på verkstedet til jeg fikk den tilbake.

Nå er ting aldri så galt at det ikke er godt for noe. Vi ”permisjonister” har etter hvert blitt ganske flinke til å bruke sykkelen. Vi har funnet ut at det går fint å bruke sykkelen både når vi skal handle og gjøre andre nødvendige ærend. Og ikke minst har vi funnet ut at det er mange muligheter for å ta sykkelturer i både nær- og fjernområdet. Blant annet har vi syklet til Benidorm hele to turer - godt over 10 km. hver vei. Gamlebyen der er ganske fin selv om selve byen med sine mange skyskrapere ikke er pen som sådan.

Siden sist har vi også hatt en bursdagsfeiring. Torunn fylte år 16. januar, og hun ble selvfølgelig behørig feiret med sang på senga (Hurra for den som fyller ......) og gaver. Dagen ble avsluttet med en bedre middag på en restaurant i byen.

Nå har vi også kommet godt i gang med planleggingen av den rundturen i Andalucía vi ”permisjonister” skal ut på i uke 8 mens Per er i Norge. Først skal vi til Granada og blant annet se på maurerborgen Alhambra for så å fortsette til Sevilla for å ta byen i nærmere øyesyn. Etter dette planlegger vi en tur til Ronda og Gibraltar før vi setter nesen hjemover. Vi har tenkt å bruke mesteparten av uka på denne turen.

Til slutt litt om hvorledes vi opplever vinteren her i Spania. Vi kan fra tid til annen se snø på de høyeste fjelltoppene, men temperaturen her vi bor har ikke vært under 8 - 10 grader om natten. Men til gjengjeld kan 12 – 15 grader om dagen, regn og blåst være ganske surt og kaldt. Når det er sagt, så må det også sies at det ikke er mange dagene det har vært slik. I løpet av januar har vi hatt til sammen vel en uke med slikt vær, resten av tiden har vi hatt flotte dager. Hva med å ligge på solsenga 2. januar – godt innsmurt med solkrem – med 38 grader i sola, og 25 grader i skyggen?

Vi har forøvrig fortsatt med å gå turer i områdene her på Costa Blanca. Det har blitt ganske mange av dem etter hvert. Nedenfor har vi lagt ut noen bilder fra noen av turene.

(For dere som evt. ikke har oppdaget det ennå. Dere får et større bilde dersom dere legger muspekeren på bildene og klikker)

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dette bildet viser en ganske spesiell fjellformasjon. Erosjonen har formet fjellet til to gigantbuer. (Ved å klikke på bildet, vil en se Per og meg i buen til venstre). Denne turen er forøvrig den eneste gangen hvor vi ikke har funnet den veien som er beskrevet i vår ellers utmerkede turbok. Dette medførte at turen som var beskrevet som en 3,5-timers tur ble til en 5-timers tur. Men som det heter: "Ut på tur aldri sur". Det ble også - etter en del feilgåing - en tur fram og tilbake samme vei, selv om den i turboka er beskrevet som en rundtur.

Bilde fra en av våre sykkelturer til Benidorm. Byen med sine mage skyskrapere ses i bakgrunnen.Her er vi på toppen av en høyde ved Sierra Serella. Herfra hadde vi en fantastisk utsikt over en dal med masse terrasser med frukttrær - oliven og mandeltrær.De to neste bildene er fra den såkalte Sella-turen. Det er veldig ofte at vi ser ruiner av ulik slag. Noen av disse er så veldig gamle, mens andre sikkert kan henføres til maurerenes tid, dvs. fra tiden mellom 700 - 1500 e.Kr. Torunn bruker turboka til å finne ut hvor veien går videre.Her er bilde av vår naboer - Elsa og Agnar Rydningen fra Sandnessjøen - som vi var sammen med på tur til Guadalest. De er begge pensjonister, hun fra læreryrket og han som statslos. 17. februar fyller Agnar 75 år. Denne dagen skal feires her i Spania før han drar hjem, mens Elsa blir her en stund til. (De har eid huset i Spania siden begynnelsen av 70-tallet).Dette er bilde fra hittil siste tur- rundt Guadalestdemningen. Demningen gir drikkevann til store deler av Costa Blanca Nord. Som en kan se, er det veldig lite vann i demningen. Vi har latt oss fortelle at fyllingsgraden er i underkant av halvparten av hva som er normalt for årstiden.


Comments:
Hei pappa
Gratulerer med dagen :)
Håper du har en superduper dag.

Klem fra Eva
 
Legg inn en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?