4.10.06

 

Som dagene går

Hva gjør vi? Tja, vi "permisjonister" gjør minst mulig, mens Per går på skolen. Det er fortsatt varmt og godt her. I går (3. okt) hadde vi den varmeste dagen siden vi kom hit. 34 grader og sol fra knallblå himmel. Da er det godt å ta seg en dukkert i Middelhavet i 26 grader, noe vi da også selvsagt gjorde. Mens vi lå der oppdaget vi at det kom røyk fra et skogholt ikke så langt fra oss - skogbrann. Brannen ble slukket i løpet av en times tid vha. et et brannslukningsfly som fyllte tankene i sjøen like nedenfor der vi lå. Det er knusktørt i all vegitasjon i området rundt her, og det er forbud mot alle former for åpen ild i skog og mark.

Søndag var Torunn og jeg i kirken på Solgården (ca. 15 km unna), og deltok i "Hele menigheten synger" som ble ledet av Rune Larsen. En fin opplevelse - mange fine sanger og salmer som begge kjenner fra vår barndommen.

Ellers så har Torunn vært hos norsk tannlege her nede og fått satt ny krone på en jeksel. Det kostet ca. halvparten av det hun fikk oppgitt at det ville koste da hun oppsøkte tannlege på Lillehammer. Time fikk hun også dagen etter at hun oppsøkte tannlegen, og mindre enn en uke senere var krona på plass. Noe å tenke på for den som måtte ha en dårlig tann eller to. Det ville faktisk lønne seg å reise til Spania for å gå tannlege her. Dersom en kombinerer det med en ukes ferie, vil en fortsatt komme ut på plussiden.

Vi koser oss med middagsbordet. Menyen er biff med løk, sjampinjong og peppersaus. Og selvfølgelig noe godt å drikke. Det er et fantastisk utvalg av viner her, og vi er enn bare kommet et lite stykke på vei mot målet - prøve alle slag (?).



Søndag kjørte vi en tur i nærmiljøet, og var bl.a. innom byen Guadalest. Guadalest betyr "Ørnerede". Araberne ga byen dette navnet i det 8. århundre på grunn av sin beliggenhet. Byen er plassert på en klippe på 610 m.o.h. og er omgitt av fjell på alle kanter, og helt på toppen er det plassert et klokketårn. En meget spesiell og sjarmerende by.

Her er noen bilder fra stedet. Trange gater med masse salgsboder, og selvfølgelig et torg hvor man kunne kjøpe forfriskninger. I tillegg er byen full av museer. Hvor mange det er, er det vel knapt noen som vet, men vi talte i hvert fall minst 10 stykker. De fleste museer viser ting og forhold fra den tiden Maurerne hersket her, men en kan også finne et unikt mineatyr dukkehus som det etter sigende har tatt 19 år å fullføre.


Comments: Legg inn en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?