31.10.06

 

På Clementin-slang



Nacho


Her er linken til Pers skole: http://www.costablancaskole.com/

Vi trives fortsatt veldig godt her. Tiden har for oss "permisjonister" fortsatt stort sett gått med til å bade og sole oss. Vi har enn så langt hatt et fantastisk godt vær, stort sett med sol fra skyfri himmel. Vi merker imidlertid at kjøligere dager er i anmarsj, og forbereder oss på det. Når vi på TV ser at vinter og snø er i ferd med å innta Norge, er det imidlertid godt å se at temperaturmåleren fortsatt viser mellom 24 - 27 grader: I vannet er det ca. 23 - 24 grader. I ettermiddag regner det imidlertid nokså kraftig og i følge værmeldingen skal vi få regne og dårlig vær frem til lørdag, men så kommer godværet igjen. Om det blir mer bading på oss gjenstår å se. I følge dem som har bodd her over flere år, er første eller annen uke i november siste sjanse for å bade i Middelhavet, dvs. etter den tid kryper vanntemperaturen under 20 grader.

Per er på skolen hver dag, nå ja, ikke hver dag da. I Spania her vi en del helligdager og andre fridager som vi ikke har hjemme. I går (1. nov) var det fri fra skolen grunnet allehelgens-dag. (Todos los Santos). I neste uke er det fiesta i Alfaz hele uken og som en følge av det, er skolene stengt på både torsdag og fredag.
Per har bursdag i dag (2. nov), - han fyller 15 år - , men tilbringer dagen til sengs grunnet oppkast og magesjau. Den planlagte middagen ut på byen i kveld utsettes derfor inntil videre. Vi er forøvrig invitert ut på middag på en kinesisk resturant (Hong Kong) i morgen av Liv og Nora. En avskjedsmiddag før de drar på lørdag. Dette gleder vi oss til - middagen altså.
--------
Her ser vi kirketårnet i Guadalest. Denne gangen var jeg helt på toppen av høyden og kunne se ned på tårnet. Fantastisk fin utsikt. På toppen var det en gravplass som fortsatt så ut til å være i bruk. Den siste gravstenen jeg så var fra 2001. Det var ikke en kirkegård i vanlig forstand. Kistene var murt inn i fjellveggen. Om likene var kremert først eller ikke vet jeg ikke, men jeg antar det.








Her ser vi et glim fra torget i Guadalest. Vi hadde Liv og Nora med på turen - vi var for guider å regne. En fantastisk fin liten by som vi var og besøkte for annen gang siden vi kom til Spania. Et glimt fra vår spisekrok. Her synes vi at vi har det koselig.
Fritiden - hittil har det stort sett vært kveldene - bruker vi til å lese, slappe av og se på TV. Ikke mye TV for fruen i huset har bestemt at vi ikke skal ha det som hjemme hvor vi etter sigende ser de samme nyheter opptil flere ganger pr dag. Det skjer sjelden så mye nytt fra kl. 1900 til 2100, og hun har rett i det.
I hagen vår har vi ett tre med appelsiner (bildet), ett med mandariner og ett med sitroner. Mandarinene begynner å bli modne nå, men vi har mest av appelsiner og sitroner. Appesinene blir først modne rundt juletider, sitronene noe senere, men vi har allerede prøvesmakt. Til å være i egen have er vel dette ikke så værst, men når sant skal sies var appelsinene litt sure ennå. De blir forhåpentligvis søtere etter hver. Sitronene er fortsatt grønne, og de kan først høstes i mars, eller deromkring. For første gang i mitt liv har jeg vært på Clementiner-slang. Det har seg nemelig slik at naboen rett over veien har et flott clementin tre i sin hage. Naboene (et svensk par) er ikke tilstede, og clementinene bare henger der til de faller på bakken. Dette syntes jeg var litt for ille, så her om dagen klatret jeg over hagegjerdet (porten er låst), og forsynte meg grovt av den gule frukten på treet. Nedenfort er et bilde av "fangsten", men skulle vi rekke å spise alt, er det mere å ta av. Clementinene smaker aldeles utmerket, søte og gode, og så "billige da gutt". (I parantes bemerket, kan jeg fortelle at jeg så et par andre naboer også ute i samme ærend som meg, dvs. slang).

Torunns mor (Liv) og en venninne (Nora) er i her på et rekerasjonsopphold, og vi har hatt de med på en del turer i området. Her er et bilde fra en tur til badestranden i Calpe. Utrolig flott strand med fin sand. I tillegg er det langgrunt slik at all som vil kan bade, enten de kan svømme eller ikke.

Vi hadde besøk av Kristin og Johan med vennepar før de dro tilbake til Norge. Vi spiste middag og koste oss, og det ble en hyggelig kveld.
En av gjestene (Odd) som opprinnelig er fra Bergen, fulgte spent med på fotballkampen mellom Brann og Rosenborg, og fikk med seg at Brann nok ikke ble seriemester i år heller. Han tok det som "en mann", og med i et glass konjakk (eller to) som trøst, var tapet til å bære over med.

Comments:
I was very happy to search out this

internet-site.I wanted to thanks for your time for this glorious learn!

! I definitely enjoying each

little little bit of it and I've you bookmarked to check out new stuff you

weblog post.

Also visit my weblog http://www.cheerchannel.com/content/determining-how-locate-costa-blanca-villa
 
Legg inn en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?