16.10.06

 

De første besøk fra Norge

Her følger en link til den skolen Per går på: http://www.costablancaskole.com/


Vi har Lillehammer i Alfaz også, i hvert fall en det en gate i sentrum som er oppkalt etter hjembyen vår.Sist søndag (15. oktober) var det internasjonal dag i Alfaz del Pi. Det er hel 82 nasjoner bosatt i kommunen. Dagen ble markert med en tilstelling foran Kulturhuset (Caza de Cultura). Feiringen startet i tolvtiden på dagen og ble først avsluttet i titiden om kvelden. (Bildet er fra jasskonserten i halv-åttetiden om kvelden). Tidligere på dagen var det musikk, dans, magikkere og imitatorer. Fra 25 stands fikk vi informasjon fra noen av de nasjonaliteter som er bosatt her i Alfaz. Som seg hør og bør ble det fra den norske stand servert vaffelkake og syltetøy i tillegg til utdeling av brosjyrer med forskjellig informasjon om Norge og norske forhold. (Skrytebrosjyrer).

12. oktober feiret Spania sin nasjonaldag. Dog helt nasjonal er dagen ikke, men dagen da Kristoffer Colombus oppdaget Amerika. (Oppdaget og oppdaget fru Blom. Vi nordmenn med Leiv Erikson i spissen hadde oppdaget Amerika flere århundre tidligere). Denne dagen feires ikke bare i Spania, men også i store deler av Sør-Amerika. Sett fra vårt ståsted var det ikke mye til fering. Det eneste vi registrerte var noen fyrverkeri/smell, og så var noen butikker lukket. Nei, takke seg til vår 17-mai feiring.

Lørdag fikk vi helt uventet besøk av Kristin og Johan (min bror og svigerinne som bor i Follebu) pluss to vennepar av dem. Kristin og Johan er på besøk hos det ene venneparet som bor ca. 45 kilometer sør for der vi bor. Ingen av oss hadde hørt noe om dette. Torunn og jeg var hjemme og solte oss (Per var hos en kammerat), da det gikk i porten og inn kom Johan med en koffert i den ene handa og en flaske akevitt og en plakat hvor det sto Alfaz del Pi på i den andre. Han hadde tenkt å innbille oss at han var kastet ut hjemmefra og hadde haiket til Alfaz. Nå var det ikke så vanskelig å avsløre at dette var en bløff. Jeg kjenner dem så godt at jeg vet at Kristin aldri i verden finne på å kaste ut Johan, dessuten hørte vi at resten følget sto bak hekken og fniste og lo.
Det ble en hyggelig dag, og vi er invitert ned til dem på onsdag på middag. Litt forsinket feiring av Johans 60 årsdag.

Torunn slo til med en spansk rett bestående av paprika fylt med ris, bacon, løk, erter og mais, hvitløken sløyfet vi i selve retten (ikke alle som tåler den), men til hovedretten ble det ble servert rundstykker med Allioli - en hvitløksmajones - som alle unntatt jeg spiste. Dere kan tro det luktet hvitløk etterpå - ikke bare den dagen, men hele neste dag også . PUH!!!!

Vi har også besøk av Torunns mor Liv og hennes venninne Nora som er på et fire ukers rekerasjonsopphold her i Albir, nærmere bestemt Albir Garden (ca. 4,5 km herfra). De var her på middag siste fredag og det tror vi de satte stor pris på.

I forrige uke (11. okt) hadde vi et hyggelig besøk av en av Torunns "KIWI-kollega" m/frue.(Inger-Lise og Tore Ruud). De bor på Elverum, men har leilighet litt sør for Torrevieja som de bruker i ferie og fritid. Vi møtte dem i gamlebyen i Altea, og etter å ha beskuet den nydelige kirka og nærområdet rundt den, spist lunsj vi før de ble de med oss hjem på kaffe. Torunn ble også oppdatert om siste nytt fra "Kiwi-fronten", inkl. Kiwiaden i Stavanger (er det rart at maten er dyr????) noe hun satte stor pris på. (Vi har da permisjon, men det er ok å høre siste nytt alikevel - kanskje vi går glipp av noe).

Comments:
Veldig bra, vennen min. Du er flink med bloggen synes jeg (:-)
 
Legg inn en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?