18.9.06

 

Framme i Alfaz - første uke


På lørdag 9. sept. i åttetiden var vi framme i vårt "ny hjem" i Alfaz. Nå var det bare å komme i orden i huset, og det tok jo litt tid, men allerede dagen etter var vi en tur på stranda og tok vårt første bad. 30 grader i lufta og en 25 - 26 grader i vannet gjorde dette veldig fristende. Per var førstemann uti, men vi andre var ikke langt etter.
Per har begynt på skolen, og det ser ut som om han trives godt der. Det er selvfølgelig mye nytt, men det er bare 12 elever i klassen, så det går fort å bli kjent med de andre.
Vi to andre har brukt tiden til å orientere oss i nærområdet. Hvor finner vi de forskjellige ting, hvor er nærmeste butikk, hvordan får vi post, hva med telefon og internett? I tilegg er det til dels vanskelig å finne ut av de ulike produkter i butikken. Hva heter f.eks. skummetmelk på spansk? Ikke bestandig like lett å orientere seg på et fremmed språk. Befolkningen i vår vertsnasjon er ikke særlig god i engelsk - i hvert fall ikke "den vanlige kvinne og mann i gata" -, men vi finner det vi trenger etter hvert. Utrolig hva en lommepalør og fingerspråket kan utrette.
På fredag var vi på fiesta ned i gamlebyen av Alfaz. Den startet i titiden om kvelden og var ferdig rundt midnatt. Det var syv mennesker som messet vers - til sammen 175 - og mellom hvert vers var det en rakett som ble skutt opp, og en som spilte en trudelutt på fløyte og en som trommet. Etter å ha hørt på en times tid - vi skjønte ingenting, men klappet plikskyldig nå spanjolene gjorde det -, gikk vi inn og tok oss en øl. Omsider var seansen ferdig og det hele ble avsluttet med at ca. 30 personer danset noe innøvde trinn i gata. Ikke forsto vi mye av hva fiestaen bestod av, men ok å ha vært der og hørt på det lokale kulturliv.
På lørdag var vi med skolen til noen opp til noen kalde kilder som heter Fontes de Algar. Der badet vi i kaldt klart kildevann. Noen svømte og gikk opp til en foss ca. 1 km. oppover, men det var kaldt i vannet, og derfor ikke så mange som tok hele ture. Med en 16 - 17 grader i vannet minnet temperaturen der svært om Mjøsa, men ikke temperaturen i lufta da - heldigvis.
Søndag besto av en kort sykkeltur, en kort spasertur i terrenget, og til slutt en dukkert i Middelhavet i behagelig temperatur. Ca. 26 grader i vannet og 30 i lufta.
Vi er alle tre enige om at dette året kommer vi til å trives, og sannsynligvis blir det ikke med glede vi forlater stedet neste sommer, men det er LANGT!!!! dit ennå heldigvis.

Comments:
Flink gutt (mann), Einar.Du får jo til dette som bare det. Kommer nok til å slenge innom bloggen av og til. Selv kom jeg hjem fra Fuengirola i går ettermiddag, så jeg har fersk erfaring med temperaturene du nevner. Herlig!
 
Gleder meg til å følge med - selv om vi ofte er på chat:)
Klarer forresten ikke å åpne bildene - feil med linken.
Klem fra Eva
 
Legg inn en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?